Kansansalaisina ja perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaina Oulun vaalipiirissä olemme hyvin pettyneitä Perussuomalaisten kansanedustajien käyttäytymiseen Vanhas-asiassa suuressa salissa. 

On erotettava kaksi näkökulmaa, juridinen ja moraalinen. Jos juridisesti ei eriarvoisuutta suosivan “ministerinsuojalain” vuoksi Vanhasta saatukaan kiinni, niin esitys moraalisesta tuomiosta  olisi pitänyt antaa, ja se toimi olisi  perussuomalaisten toimesta pitänyt tehdä. Siinäpä sitten olisi näkynyt kunkin puolueen ja edustajan kanta. Nyt piisasi kyllä  tuomitsevaa puhetta, mutta moraalista tuomiota tälle menolle ei tullut. 
Erityisen pettyneitä olemme edustaja Pentti Oinosen (ps) esiintymiseen. Paatoksellista puhetta vailla jämerää kannanottoa kyllä riitti. Mutta kävi kuten puoluetukiäänestyksessä, jossa Oinonen sanoi “nukahtaneensa” kun olisi pitänyt vastustaa puoluetukea. Perussuomalaiset ovat aina olleet puoluetukea vastaan. Nytkö se  helsinkiläistyneille Perussuomalaisten herroille kelpaa? Me täällä kentällä vastustamme puoluetukea edelleen!
Näinkö vesittyy Perussuomalaisen eduskuntaryhmän linja sitä mukaa kuin kausi lähenee loppuaan. Valmistellaanko tässä jo hallitukseen menoa vanhojen “hyvävelipuolueiden”  kanssa. Pohjoisesta katsoen, missä Kepun sorrosta ja vääryyksistä on kärsitty raskaammin ja kauemmin kuin missään, tällainen pehmoilu tuntuu pahalta. Sanoudumme siitä jyrkästi irti.

Matti Kyllönen, Oulu
Aimo Remes, Kärsämäki
Kari Tykkyläinen, Pudasjärvi
Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaat, Oulun vaalipiiri